top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

2021-2022: Muuttoja ja muutoksia


Tervetuloa takaisin rakas lukijani! Onhan siitä jo vierähtänyt aikaa - mitä ihmettä? Eikö blogia enää synny vai mistä kiikastaa. No sanotaanko että aikaa on kulutettu varsin kivojen asioiden parissa.


Tärkeimpänä ehkä se että harjoittelukausi kohti 2022 kesää alkoi. Pajulahden leirityksille päästiin taas mukaan ( https://pajulahti.com/aikuisurheilijoiden_heittolajien_leiri/ ) ja sieltä lähdettiin kaivamaan uutta intoa. Hauskaa meillä oli ainakin! Tomikin löytyi!


Mutta en aloittanut harjoituskautta ihan tavanomaisesti vaan pienellä twistillä. Ennen uuden harjoituskauden alkuahan pidin pitkän tauon jotta saisin vasemman polven kuntoon ja muutenkin kroppaa parempaan kuosiin, siinä ei sinänsä mitään uutta ollutkaan.



Leirillä mietiskelimme myös syvällisesti mitä moukarinheittäjän harjoitteluun voisi lisätä. Satulla oli hyvin aikaa ideoida kanssani uusia lajinomaisia liikkeitä:


Mutta takaisin siihen twistiin. Seuraavat kuvat ehkä kertovat tarkemmin mitä elämä iski eteen:


Muutto lokakuussa rivitalokämppään antoi siis erilaista kuormaa arkeen. Vaikka ostin muuton osittain palveluna ei se ihan helpoimmasta päästä ollut. Brimnes, Hjälpa, Billy, Boaxel ja erityisesti Platsa on pysynyt harjoitusohjelmassa ihan näihin päiviin asti. ( https://www.ikea.com/fi/fi/cat/platsa-jaerjestelmae-37894/ ) Voisikin todeta että alaselkää on jumpattu erinäköisissä asennoissa. Vahvuuteni ei ole kädentaidoissa mutta sain henkisesti kehittyä jälleen ihmisenä - kokoamiset alkavat onneksi jo sujumaan... paitsi Platsan laatikot. Välttäkää niitä! Kolme hurraahuutoa tälle: IKEA ! IKEA ! IKEA!


Vasemman polven tila on erinomainen. Muistan joskus minulle sanotun että kipua tuntee vain yhdessä paikassa kerrallaan. En ole täysin varma tuon todenmukaisuudesta, sillä koitin kaivaa siitä faktatietoa ja en oikein onnistunut. Olettamalla sen pitävän paikkaansa Pajulahden leirillä on myös osaselitys sille... "päätinpä" sitten voimatesteissä pikkaisen kopautella levytangolla oikeaa säärtä. Ihan paska tempauksen tekniikka muuten... aamukymmeneltä ehkä ei kannattaisi maksimitesteihin lähteä. Oppii sitä uutta tälläkin tavalla.


23.10. aamulla tempauksen maksimitestissä tiputettu 70kg rauta kimposi vinossa kulmassa ja sain väistettyä hieman mutta kuten videosta saattaa huomata ei siinä paljon aikaa ollut reagoida. Kiitokset videosta Satulle! Ei murtumia, nahka rullalle ja edelleen arka oikean polven alaosa on osin vaikuttanut treeneihin.


Motonetistä nappasin matkaan melkeinpä tuosta johtuen sitten Beurer-laitteen ( https://www.motonet.fi/fi/tuote/9500679/Beurer-EM49-digitaalinen-TENSEMS-kivunlievittaja ). FB-sivullani lupasin tehdä tuosta laitteesta analyysiä - näin tapahtuukin sitten ajan kanssa kunhan saan alle 15-20 käyttökertaa eli riittävän määrän "tilastollisesti". Ensivaikutelma on kyllä hyvä, siinähän on TENS (hermoratojen sähköinen stimulaatio), EMS (lihaskudosten sähköinen simulaatio) ja hierontavaikutusmoodikin.


Treenaaminen kesään 2022 on aloitettu henkisesti latautuneena. Puntteja on lähdetty tekemään rauhassa. Tekniikasta on jo sanottu monelta taholta että eteenpäin on menty kuluneen vuoden aikana - mikä olikin 2021 kesän tavoitekin - ja voimaominaisuudet ovat 2021-2022 harjoituskauden tavoite. Tottakai ei tulos miellyttänyt mutta tiedostan että varastoon jäi sitä pelivaraa, tulihan mm. 2p ennätys kisavälineellä kesän aikana mutta 3p ei sitten toiminut. OIo tuntuu pikkaisen kuin USA:n olympiakarsinnoissa mokanneelta 79m heittäjältä Sean Donnelly:ltä ( https://www.youtube.com/watch?v=fe7Kbh-C384 ), huippukunto ei vaan purskahtanut ulos optimitekniikan kanssa kuten tavoitteena oli.


Analyysiä on jo tehty miten tuo sitten pitäisi näkyä harjoittelussa. Ehkäpä teen kirjoituksen aikanaan kontrastivoimasta, kuminauhojen käytöstä, ballistisesta harjoittelusta jne. Lyhyesti sanottuna voisin sanoa että kuntopalloja ainakin tulee heitettyä enemmän ja tukiliikkeitä tulee tehtyä enemmän. Pikkaisen enemmän lepoa ja palautumista on myös tässä vaiheessa aktiivisemmin mukana.


Kiitos kaikille kivasti alkaneesta harjoituskaudesta. Nostetaan "Kannu" korkealle myös viime aikoina edesmenneille heittäjähirmuille, jotka saivat mm. äijäporukkaa "herkistymään" (kuvassa oikealla).










46 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page