top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

50 metriä 50 vuotiaana

Tervetuloa blogiini. Päätin aloittaa blogin julkaisun tänään 15.11.2020. Miksi juuri tänään? En oikeastaan tiedä, mutta asia on aika pitkään jo iskostunut takaraivooni. Ehkä saan FB-kaverini rauhoittumaan kun välttyvät moukariheiton harrastuksiin liittyviltä yksityiskohtaisiltakin päivityksiltäni!


Takana on vain niin pirun hyvä treeniviikko ja ehkä nyt oli sopiva aika julkistaa se kirjoittamaton tavoitteeni, josta en kenellekään ole uskaltanut puhua.


Tänä kesänä saavutin yhden virstanpylvään ja heitin miesten moukarilla 40 metriä rikki. Ok, tiedän, ei monelle ole kovinkaan kova juttu. On se silti pienimuotoinen saavutus ja pääsee sillä kohtalaisen pieneen joukkoon eli ei tuo ihan läpihuutojuttu ole ollenkaan. Aloitin heittämisen kilpailuissa viime kesänä muutaman kesän harrastelun jälkeen ja kehityin yli odotusteni 2019 ja 2020 välissä. Lopputuloksena vuoden 2020 kilpailussa ennätykseni koheni 41,30 metrin tuloksee, lähes 5 metrin vuosikehityksellä!


Alunperin (kirjoittamattomana) tavoitteenani oli 40 metrin saavuttaminen miesten moukarilla ennen kuin täytän 50 vuotta. Noh, kesän jälkeen pitikin miettiä asiat uusiksi ja siitä se sitten lähti. Uutena tavoitteena on nyt siis asetettu 50 metriä. Olen kuitenkin armollinen ja tavoite on kyseisen sarjan välineellä eli pikkaisen keveämmällä 6 kg moukarilla. Se on vielä mahdollinen, koska tällä hetkellä olen 6 kg moukaria heittänyt noin 43,50 metriä (en ole sitä heittänyt kisoissa, vaan ainoastaan harjoituksissa). Tiedän myös, että minulla on selkeitä heikkouksia joiden kautta saan kehitystä aikaiseksi. Sen lisäksi ympärilläni on erittäin osaavia mestareita, joista varmasti kuulette myös lisää!


Kolme vuotta on aikaa saavuttaa siis tarvittava kehitys. Vuosi 2023, täältä tullaan!


Päättyykö matkani kyllästymiseen? Jumitunko tempaustuloksen maksimoimiseen? Revinkö itseni hajalle tavoitteellisella matkallani? Ehkäpä sinua kiinnostaa seurata mihin matka vie?

34 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page