top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

Hehe



Hehe, tänään tarkoitti naurua mutta toisaalta myös HelmiHeittoja. Ja kyllä, niitähän oli.


Mutta ennen ah niin ihania tilastoja avaanpa hieman miksi naurua?


No päätinpä käydä kokeilemassa heittoja myös helmikuussa, siis ulkona. Kokemuksien kirjaan voi tämänkin laittaa. Lämpöä riitti tänään 28.02. ulkona oikein hyvin mutta olipas luistelurataa. Eltsussa oli saatu ringin sisäinen lämpö"kaapeli" taas toimintaan tänä talvena joten rinki oli paremmassa kunnossa kuin loka-marraskuussa. Sen ulkopuolella sitten sileillä heittokengillä liukasteltiin. Kirjataan tämänpäiväiset heitot osin siis tasapainotreeniksi...


Oli mukava nähdä taas paria heittokollegaa Erjaa ja Liisaa. Hatunnosto Erjalle, joka on heittänyt joka viikko ulkona yhtä lepoviikkoa lukuunottamatta. Oli silloin myös -17 astetta pakkasta joten hieman rajoitti tekemistä. Ei niistä hangista ollut hänelle pahemmin haittaa. Respect.


 

Jossain menee siis raja ja allekirjoittaneella se tuli jo aikaa sitten vastaan (kuten ehkä luitte aiemmin blogista) ja siirryin sisätiloihin. Kiitos Coach Petrin, sisätilat järjestyivät myös korona-aikaan. Teknisesti olen päässyt tahkoamaan rinkiä erinomaisen hyvin. Kehä 3 on myös tullut tutuksi ja äänikirjat kun maileja on tullut mittariin treenipaikalle ajamisen yhteydessä. Hitchhikers Guide to Galaxy toimii edelleen (lisäosineen), nyt on menossa saagan osa 2. Nice.

(PS. Sinne heittämään? https://suomenmoukarinheittajat.com/ ja Kirkkonummen suuntaan.)


Tänään sain myös puhelun Lahtisen Markolta, joka kertoi olevansa iloinen että heittokärpänen on puraissut minuakin ja sain hyvän fiiliksen juttelustamme. Pidetään yhteyttä ja jaetaan tuntoja, vinkkejä ja kysymyksiä niin kehitytään porukalla jatkossakin. Yritän tällä hetkellä kaivaa hieman ominaisuustilastoja heittokavereiltani, katsotaan onnistunko saamaan niitä talteen jotta voin heittää (pun intended) sen tännekin pyöritettäväksi (yes, another pun, liikaa katsottu Putousta ja patjalla maatu). Energiaa saan siis mielipiteiden vaihdostakin eikä pelkästään Mignon-munista. Nyt tietysti mietit kuinka paljon niitä olen ehtinyt nauttia? Lue lisää niin kerron.


Eli vaikka olenkin iloinen siitä että kevät alkaa heräilemään - maaliskuun lopussa olen varmaan paljon ulkona - niin silti hallissa on kuivaa ja pystyy keskittymään tekniikkaan ja määriin. Toinen hyöty minulle on että pystyn tekemään heittoja maksimissaan 80-90% tehoilla eli juuri sillä alueella josta mm. venäläiset moukarimiehet ilmeisesti kovasti kertovat olevan parhaan kehittymisen kannalta. Puristus pois. Hartiat rentoina. Hyvin napsuva ja nopea oikea jalka. Vasemman polven liidaus heittoon. Painopiste oikein. Irroitushetken jalkojen vahva tuki ja suuntaus. Eli ei siis paljon yhtään kohtia joissa kehitytään... Tällä viikolla erityisesti pitkät sarjat toimivat verrattain hyvin ja vasen polvi on ihan erinäköinen kuin treenikauden alussa. Oikea jalkakin astuu aikamoisen kivasti.


Hattua siis nostetaan vielä kerran että harjoitusmahdollisuudet ovat kunnossa. Nyt seurataan ja tsempataan miten voimaharjoittelu hoidetaan seuraavina viikkoina. Verkosto on jo suhteellisen hyvä ettei ihan tyhjän päälle tipu. Nyt on ollut ns. "Karrin venäläisen" herkistelyn aika ja ensi viikolla olisi maksimivoimaa ykkösillä (3 x 1 x 95%) pääliikkeissä. Tuntuu jälleen kerran että Karrin minulle hieman yli vuosi sitten jakamani idea herkistelystä tuo maksimivoimiin lisäboostia eli kehitystä ja samaan aikaan myös hermosto löytää itsensä ja saan heittoon voimaa taakse. Katsotaan nyt - ensi viikon jälkeen olisi tarkoitus testata voimamaksimejakin... vaikka leirimme maaliskuun alussa peruutettiinkin.


 

No mites ne Helmikuun Heitot sitten? Päin seinää siis yhteensä 315 kertaa (12 sisätreeniä, avg 26.25/kerta) ja 1 ulkotreeni (20 heittoa). Kokonaismäärä = 335 heittoa.


Lisäsin lepopäivien määrää, yhteensä 7. Yhden sairaspäivänkin pidin pari viikkoa sitten.


Niin ja sitten se tärkein eli Mignon-statistiikka. Luku taitaa tällä hetkellä olla 18. Vaaka ei ole vielä värähtänyt ylöspäin, tiesin mitä ajattelit... Joulu on joka vuosi mutta Pääsiäinen vain kerran vuodessa, nääs!


PS. Vaikka Mieto osaakin heittää moukaria niin mämmiin en kyllä suostu koskemaan.


PS2. Ennätyksiäkin taisi tänään tulla... lyhytvartisella 10kg välineellä mittautin 2p mitan 25.30m (Record +0.55m). Ei ollut edes kaikki pelissä ja pikkaisen puutteellisella jalkatyöllä joten hyvältä näyttää!





23 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page