top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

Dark City


" Dark City is a 1998 neo-noirscience fiction film directed by Alex Proyas and starring Rufus Sewell. Sewell plays John Murdoch, an amnesiac man who finds himself suspected of murder. Murdoch attempts to discover his true identity and clear his name while on the run from the police and a mysterious group known only as the "Strangers." "


Running time: 100 minutes

Released: 27.02.1998

Box office. $27.2 million

ESA Rating: 11/10 ("These go to eleven!")


Tänään teemana elokuva Dark City. Kuten arvosanasta voi päätellä, kuuluu suosikkeihini, saattaa olla jopa se kaikkein paras. Kovina kilpakumppaneina samalla listalla ovat mm. Blade Runner (kummatkin versiot), Matrix (erityisesti jatko-osat!), Lord of the Rings (Peter Jacksonin trilogiaversio), 2001 ja Fight Club.


Kaikkia suosikkielokuviani suurelta osin yhdistää ihmisyys ja mysteerit. Lisäksi ne ovat iskeneet tajuntaan teatterissa samantien. Kohtasin Dark Cityn elokuvafestivaalilla, Espoo Cinessa. Taisikin juuri olla julkaisuvuosi 1998 ja leukani loksahti heti elokuvan alussa. Kaupunki pysähtyi ja nukahti (!?!) kuin taikaiskusta. Mutta yksi henkilö ei suostunutkaan sopeutumaan ympäristön vaatimuksiin, heräsi ja nousi järjestelmää vastaan.

Myöhemmin elokuvassa selvisi mitä taustalla tapahtuikaan. "Strangers" eli ne jotka pyörittivät toimintaa pystyivät keskeyttämään kaupungin toiminnan omilla mekanismeillaan. "Shut it down" ja toinen leuat pudottava kohtaus iski tajuntaani.



Mysteeri aukeaa vähitellen (vähän niin kuin blogikirjoituksieni punaiset langat, toivottavasti) ja ihmisyys voittaa. Oops sori jos spoilasin elokuvan sinulle - ei hätää - periaatteessa kyse on jenkkielokuvasta mutta silti kannattaa katsoa jos scifi kolahtaa tajuntaan. En avaa liikaa enkä enempää elokuvan detaljeista, mutta voin sanoa ettei on piristävää vaihtelua harmaille aivosoluille (pun intended, leffa pitää katsoa tuon oikeastaan ymmärtääkseen).

 

"Shut it down!" Hyvin samalla tavalla isketään kiinni nyt urheilua tukevia toimintoja pakon edessä. Tsempataan kuten elokuvassa, taistellaan itsemme voittoon ja tehkäämme se minkä pystymme! Huomenna 1.4. suljetaan siis kuntosalitkin lähialueilta. Tämä tietää säätöä, mutta myös asiallista näkökulman tarkastamista tapahtuu. Oletan että 2 viikkoa ei riitä vaan puhutaan 4 - 6 viikon aikaikkunasta jossa pitää toimia hieman eri tavalla kuin oli ajateltu.

 

Ei hätää. Punttia on tehty ihan tarpeeksi - siis pohjien rakentamista - ja fokus siirtyykin hieman muualle. Se tekee hyvää. Liikaa paljastamatta nyt on pari viime viikkoa tuntenut selvästi voimatasoissa sitä kipinää mitä onkin haettu. Kyykky ei ole aiemmin maistunutkaan näin hyvältä, nam! KVK-kausi (selvitettynä viime blogikirjoituksessa) on alkamassa juuri ja pystyn tekemään punttia 1-3 kertaa viikossa järjestelyin joka tapauksessa. Säätöä, kaverien apukäsiä ja maileja mittariin se tarvitsee mutta tänne on tultu tekemään eikä valittamaan!


Mutapainin ystäville minulla on ikävä kyllä huonoja uutisia! Mutakausi on jäämässä ilmeisesti suhteellisen lyhyeksi ja sain tuunattua saappaat joilla tarvon yli niiden esteiden mitä tuleekaan vastaan. Ulos on päässyt Eltsussa jo lämpötilojen puolesta järkevästi heittämään ja kohta voi saappaatkin siellä jättää sivuun. Myyrmäessä ja Espoonlahdessa ei ihan noin ruusuinen tilanne vielä ole, siellä lumikasaa ja märkää löytyy vielä ihan eri tavalla.


Ekat mittaukset näyttävät hyviltä, olen noin 1,5 metriä tulostasossa vuoden 2020 maaliskuuhun verrattuna edellä. Tietyt 1p heitot ovat olleet ennätyslukemissa joten tämä on tuonut lisäpotkua harjoituksiin. Voimatasoissakin viimeinen boost on nähtävissä!


...ja vaikka tämä postaus nyt lipsahtikin Aprillipäivän puolelle niin tässä tarinassa ei ollut mitään aprillipilaa. Uskoo ken tahtoo. Jos isot pojat minulle sanovat, niin minähän uskon! Mutta ehkä jotain muuta aprillitarinaa voisi miettiä muualla, hmm...

 

PS. Mignon-counter on nyt lopullisesti sekaisin. Taitaa olla joko 48 tai 52. En ole ihan varma enää mistään siihen liittyen, paitsi että neljän erissä niitä kaupasta mukaan tarttuu.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ, NAUTTIKAA - KOHTA NIITÄ MIGNONEITA EI ENÄÄ KAUPASTA SAA!

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page