top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

Kesä-Esa ja erilaisuuden juhla!


Terveiset kesälaitumilta! On siis aika juhlia erilaisuutta ja moninaisuutta. Jos ei aiemmin siis tullut selväksi niin allekirjoittaneella tarkoittaa siis harvinaisen epäsuunniteltua tekemistä vähän kuin "vasemmalla kädellä". No, ei se todellisuudessa täydellistä suunnatonta touhua ole vaan nyt keskitytään palautumiseen sekä peruskunnon rakentamiseen ilman stressiä. Normaalisi treenikausien ja kilpailujen aikaan fokus on tarkasti määritelty.

 

Kolme viikkoa on takana Kesä-Esan ylimenokautta. Viimeksi heitin moukaria lauantaina 10.09. ja ajatuksena olisi ensi lauantaina heittää Inkeroisissa ilman sen kummempia valmisteluja. Ihan vaan pidän hauskaa siis. Korkki ei ole auennut, eli ei sillä tavalla juhlimiseen ole aika mennyt. Oikeaan polveen iskettiin siis kortisonit ja fysioterapiatkin käynnistyivät. Salilla on tehty hauiskääntöjäkin. Ihan hulluksi on siis mennyt.


Fressille - eli punttisaliketjulleni - sattui tälle viikolle ihan sattumalta erikoisviikko. Tällä viikolla kävin kokeilemassa räjähtävää voimaa! Heh. Ei mennyt ihan miten toivoin. Lopputulos oli se että käytännössä kerroin vetäjälle miten sitä olisi hyvä tehdä. Sinänsä pitää olla ylpeä että tietämystä on, mutta välillä harmittaa että uuden oppiminen ei ole ihan niin helppoa. Ja hänelle kyllä kunnia ihan hyvistä tunneista, maallikoille erinomainen avaus asiaan. Onneksi sentään Suomen Moukarinheittäjien yhdistyksen kautta olen saamassa lisätietoa modernista voimatreenaamisesta (jeps, Kristan, Aaronin, Max:n ja muiden tulevaisuuden nimien kanssa) lauantaina 22.10. Teemana siellä "Nopeus- ja voimaharjoittelun erikoistekniikat sekä niiden hyödyntäminen harjoittelun ohjelmoinnissa".


Sinänsä on kiva ollut keskittyä ihan johonkin muuhun. "Pojasta polvi paranee" todellakin eli muita asioita tehdessä ja rennosti mielikin harhailee johonkin muuhun hyvällä tavalla. Kolme viikkoa ovat rullanneet omalla painollaan:



Fressin tunneilla on sitten käyty ihan urakallakin kun ei ole jaksanut itse sen kummemmin suunnitella treenikokonaisuuksia, ihan määrällisestikin ihan hauska lista:

  • vko 37: ma Kehonhuolto

  • vko 38: ma Kehonhuolto, to Kehonhuolto ja su Kehonhuolto

  • vko 39: ti Räjähtävän voimatreenin demot x2 (alakroppa + yläkroppa), ke Vesicircuit ja pe "Hartiat kuntoon"


Ai niin, ja pitääpä kertoa että kävin läpi myös Saul:n (eli aikuisurheiluliittomme) "Aikuisten yleisurheilun ohjaajakoulutuksen" ( https://www.saul.fi/koulutus/ohjaajakoulutukset/ ). Ehtiihän sitä... tervetuloa siis vaan seuraavina vuosina HKV:n aikuisten yleisurheilukouluunkin.

 

Jos jaksoit tänne asti lukaista ja selailla, niin jaan mielelläni viimeisimpiä löytöjä internjetin syvyyksistä juuri siihen itseensä eli harjoitteluun liittyen. Olepas hyvä, josko näistä löytäisit jotain hyödyllistä itsellesi:

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page