top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

Rauhaa ja kiitollisuutta


"No onkos tullut kesä

nyt talven keskelle,

ja laitetaankos pesä

myös pikkulinnuille"


Pysähdytään hetkeksi. Reflektoidaan. Nautitaan mitä pystytään tekemään.




Aloitin siis talviharjoittelun ulkona tänä kautena 2020-2021. Toiveena on että hallitkin aukeavat jo Tammikuussa. Oppimista tuo lumessa/kylmässä heittäminen minulle on joten otetaan sen kanssa rennosti. Tehdään sitä mitä pystytään ja rakennetaan pala kerrallaan! Olisi kiva tehdä muutakin kuin aamu- ja lounastreenejä häkissä, ulkona kun on niin turkasen pimeää jo niin aikaisin. Myyrmäki perustreenipaikkana on ilman valoja (myös ympäröiviltäkin alueilta varsin tehokkaasti).



Onkin ollut aikaa keskittyä välillä muihinkin asioihin ja saada monipuolisuutta treenaamiseen. Viime blogikirjoituksen jälkeen olin vaiheessa jossa takana oli varsin kovaa perusharjoittelua sykleillä 3:1. Siirryin vaihteeksi sykliin 2:1 (eli siis 2 kovaa viikkoa ja 1 kevyt viikko). Viime viikko oli kevyt ja 9 perättäisen heittoviikon jälkeen en edes koskenut välineeseen. En edes pyöritellyt vaan pidin ne visusti auton takakontissa. Välttelin myös vatsan/kiertoliikkeitä ja kylkien treenaamista jotta corekin saisi välillä lepoa. Noh, kevyt viikko meni hyvin mm. kolmen spinning-tunnin parissa. Otin kyllä rennosti enkä repinyt itseäni rikki vaan palautuminen päällimmäisenä mielessä. Teki sekin hyvää keskittyä kestävyyden rakentamiseen välillä.



Pitkästä aikaa kävin myös toisen harrastukseni parissa eli fine dining - vierailulla ravintola Fiasco by Ultima:ssa. Perhe oli myöskin tyytyväinen ja maut tekivät hyvää myös henkiselle tasapainolle. Liian vähän on viime aikoina voinut tähän keskittyä mutta eiköhän sekin muutu vähitellen vuonna 2021. Nam!



Muistakaa sitten leikkiä, minä ainakin teen niin, ja otan rennosti kuten kissamme Nöpö. Vuorotellen tottakai! Kohta saadaan lisää valoa ja lisäenergiaa treeneihin!








 

Kiitos että olet osana auttamassa minua loikissani kohti tavoitteitani!


Kaikkihan lähtee kotioloista, jossa rakas Anne ja rageava esiteini Nelli ovat raudanlujana taustalla tukemassa puuhasteluani. Ilman Annen esimerkkiä aikuisena aloitetusta SM-mestaruuksiakin saavutetusta soutuharrastuksesta en olisi välttämättä lähtenyt kilpatoimintaan ollenkaan. Paria muutakin tähän Oscar-puheeseen verrattavaan vuodatukseen ajattelin vielä kiittää näin joululahjassani sinulle...



Kiitos sinulle,

  • Esa Paasonen. Positiivisuus motivoi ja sinä osaat sen hyvin. Ei ihme että Halvari aikanaan pukkasi menestyksekkäästi kun vaikutit taustajoukoissa. Odotan kyllä vielä sitä runonlausuntaa ja haaste on voimassa myös 2021.

  • Sakari Tiainen. Treeneissä sovellan kovasti leireillä demonstroimiasi lajinomaisia liikkeitä. Pitävät minua jo lähestulkoon hulluna salillani Fressissä mutta sehän vain saa lisää puhtia.

  • Tomi Räty. Damn, mikä huumori ja draivi treenamaan kovaa. Leirillä oppii aina jotain uutta kun patteristasi löydät hyviä sovellutuksia vikojen korjaamiseksi. Niin ja 2021 ihan varmasti - "Tervetuloa Pajulahteen! Ja tässä on Tomi!"

  • Seppo Räty. Täytyy myöntää että oma vetovoimasi sai minutkin mukaan leiritoimintaan. Upeaa että pääset vaikuttamaan omalla painollasi aikuisurheilun tilaan. Ne jutut, ei niistä kehtaa kertoa.

  • Erja Rinne, tarkka silmä ja mahtava treenitsemppi. Eltsussa on aina mahtava päästä jakamaan treenikuulumisia ja vertailemaan mihin suuntaan itse on menossa. Monta tarkkaa havaintoa olen sinulta saanut.

  • Satu Lehtonen, what speed you got! Teknisesti mietin miten ihmeessä saisin samanlaista nopeutta omiin pyörähdyksiini. Leireillä ja kilpailuissa - erityisesti Eltsu - meillä on mahtava yhteishenki ja saan omasta kehityskaarestasi motivaatiota tähdätä aina vaan ylös- ja eteenpäin!

  • Mirja Kokko, strong as it gets. Kiitos hyvistä vinkeistä tekniikassa, sekä heitoissa että voiman treenaamisessa.

  • Petri Puhakainen, Coach isolla C:llä. Jokaisella mestarilla on hyvä valmentaja ja oletkin lähinnä sitä tällä hetkellä. Espoonlahden kenttä on tulossa tutuksi ja erikoisvälineiden käyttö yhteistreeneissä tulee varmasti näyttämään tulosta jo ensi kaudella. Enkä vielä puhu niistä muista harjoitteista mitä täsmäsuosittelit viimeaikaisiin ongelmiin. Mainitaan myös lukuisat videoinnit, joista suuri kiitos!

  • Vesa Merinen, mukava treenikaveri jolle nostan hattua vuoden 2020 taistelujen johdosta. Voiton puolella ollaan! HKV:n toiminnassa meillä on hauskaa yhteistreeneissä ja omakin silmä kehittyy kun pääsee analysoimaan muidenkin tekemisiä. Voimatreenini ovat myös saaneet sinulta paljonkin hyviä vaikutteita.

  • Timo Erämetsä, rauhallisuutta mutta voimaa. Sinulta olen saanut pohdintoja ja ajatuksien versoja miten pitää asiat tasapainossa sekä elämässä että harjoituksen yksityiskohdissa. Voimamiehen henkinen vahvuus on jopa yllättänyt minut. Vielä kun sen voimaharjoittelukirjasi jostain löytäisin. Ihan varmasti teen siitä kirjoituksen!

  • Karri Kulmala, voimaa voimaa voimaa. Olin aika hukassa mitä olisin tehnyt tammikuusta 2020 eteenpäin - ja sitten saavuit leirille paperilappusen kanssa "venäläisten" tms metodeita demonstroiden. Siitä sain sitten voimatreeneihini upeaa uutta virtaa ja muutenkin treenifilosofioiden ja -detaljien välisistä keskusteluista sinulta olen ammennut kovastikin hyvää omaan tekemiseeni.

  • Tomi Rantanen, tuleva kilpakumppani 2021 M45 sarjassa jonka välineellä heitin Eltsussa omana syntymäpäivänä 7.9. nykyisen ennätykseni 41.30m, sekä ensimmäisen yllätysmestaruuteni Jyväskylän kisoissa. Painetaan kovaa eteenpäin toisiamme motivoiden!

  • Asko Eerola, mahtavaa fiilistä tuot aikuisurheilijoiden leirille ja monipuolisuutta mm. kitarasi avustuksella! Luen myös blogiasi joten toivottavasti oma raapustelu motivoi sinuakin jatkaa kuulumisiasi kunhan tilanne normalisoituu.

  • Mika Siimes, HKV:n aikuisurheilijoiden taustalla hääräävä monitoimimies. Kiitos kaikista detaljiyksityiskohdista harjoittelupaikkoihin ja jopa aikuisten urheilukouluun liittyen.

  • Terveystalon ihanaiset fysioterapeutit. Polvet. Olkapäät. Alaselkä. Hauis. Niinpä niin, kovasti on opittu miten pitää itsensä poissa kirurgin veitsen alta. On ainakin vähenemässä koko ajan.

  • Niko Iivonen, joka auttoi lihashuollossani. Hieronta toimii juuri oikein, ja oikea fokus sekä tuntemus jo hieman pidemmältä ajalta jeesaa vertailussa missäs kunnossa lihaksisto oikein onkaan kun vertaa omaa taustahistoriaa.

  • Riku Mäkinen ja Petri Auvinen. Olihan teidätkin pakko mainita, lapsuusajan kaveruudet jotka ovat säilyneet mahtavasti. Jokaviikkoinen "sulkis" (huhuja liikkuu mitä siellä tapahtuu) torstaisin poislukien sopivasti kesäkausi tuo monipuolisuutta omaan tekemiseeni. On se kiva nähdä vaikka painaisi raskasta viikkoa lajitreenien parissa.


  • Sinä tuleva heittäjä, jos olet eksynyt blogiini ja luet tätä. Olen etsinyt vastaavaa blogia jo pidempään ja jos voin yhtään jeesata niin ei kuin vain yhteyttä. Siitä olisin ollut itse aikanaan suuresti kiitollinen. HKV:n yleisurheilukoulun kautta ainakin pääsee mukaan jos et muuten uskalla lähettää viestiä. Jos yksikin saa kipinää niin koen olevani onnistunut levittämään heittämisen ilosanomaa eteenpäin.



Merry X-mas and have the best vaccinated 2021!


17 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page