top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

Strömsö.


Joulukuu 2020. Toinen aalto. Ei mene ihan niinkuin piti. Sunnuntaina piti päättää Pajulahden 2.leiri mutta mites kävikään? Plan A muuttui Plan B:ksi ja sitten lopulta pääkaupunkiseudun päätösten jälkeen vielä Plan C:ksi. Mutta hei, ei riko filosofiaani - ainahan olen sopeuttanut toimintaa ei pelkästään se mitä tuntuu kropassa vaan myös miten olosuhteet sallivat tämän harrasteluni. Tästä sain sitten kuningasidean avata niitä tilanteita kun ei mennyt ihan putkeen... lähdetään purkamaan niitä tilanteita kronologisesti taakespäin.

 

Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä!



13.12. Jep, leiriviikonloppu. Ei kun se peruuntui, damn. Sain sentään rahani takaisin ja jotenkin simuloitua leiriviikonlopun tavoitteita. Leirillähän tehdään tasonmittaukset erilaisin voima-, heitto- ja hyppytestein. Henkisesti lienee koronauutiset vaikuttaneet testeihinkin kun ei niistä voimatesteistä kovin paljon positiivista jäänyt käteen. SSB-kyykyn testitulos oletin olevan kovempi (eka testaus sille ja ei kyllä millään pääse kovinkaan syvälle kovilla painoilla, vaan pettää lantiosta, videossa 155kg joka pitäisi mennä kyllä paljon syvemmälle) ja tempaus oli tosi laiska - mutta hei osin ne taitavat mennä huonon päivän piikkiin! Etukyykky on sieltä taas parantumassa, nice. Kun ei nuo kuulanheitotkaan ihan ennätyslukemia tavoitelleet...




11.12. No niin, tänäänhän se päätös 2. aallon ongelmista sitten vahvistettiin ja Liikuntamyllyn kiinnioloaikaa pidennettiin tammikuun toiselle viikolle. Eli plan C menee sitten suunnitteluun. Joo-o. Sopivasti tähän päivään jolloin se 2. leiri pitikään alkaa. Ulkona siis mennään. Tämäpä minua kovasti innostaa.


29.11. Myllyn vika päivä ennen toista koronasulkemista. Tämä oli tiedossa onneksi aikaisemmin mutta kovasti oli erilainen kuin normiviikko. Heittomäärien ennätyksen sain puserrettua ennenkuin siirtyminen "ulkoruokintaan" alkoi. Niin ja ilmeisesti ne videot edellisessä postauksessa osoittautuivat etteivät toimi ihan niin simppelisti kuin piti. Kele. Ei varmaan toimi tässäkään. Kele.



20.11. Mitäs mitäs, hanska hukassa. Kaiken kaikkiaan 3. hanska kierrossa. Kävi samoin kuin 2. hanskalle, eli hävisi taivaan tuuliin. Se toka hanska oli vielä pirun paljon laadukkaampi ja kalliimpi hanska. Kele. Laukussa oli varahanskana se aito ja alkuperäinen jostain vuodelta 2015/2016/2017. Kumma kyllä ei haissut yhtään niin pahalta kuin nyt kadoksissa ollut 3. hanska. Tämäpä päätti sitten tottakai revetä. Joo. Okei, sitten leka-Harrin juttusille eli Sportimixer kauppaan selaamaan: https://www.sportmixer.fi/index.php?controller=search&s=moukari Soitto Harrille ja tiistaina olikin sitten hanskat 4 ja 5 sitten hankittuna. Pitäähän sitä varahanska olla. Ostakaa tekin Harrilta, mainitkaa minut tottakai niin saan sponsoridiilin neuvotteluun hieman pelivaraa! Paras toimittaja Suomenmaassa, kyllä vaan! Mutta hei, kenelle näitä hanskoja oikein tehdään? S-koon hanska on sopiva minulle ja remmin velcro-ompeleet ihan päin... hyvin menee siis.



03.11. No niin nyt sitten alkoi kunnon voimatreenit pyörimään. Just niin. Eipäs ollutkaan ihan niin helppoa. Etukyykky oli aikamoista taistelua ja siitäpä sitten säätämään treenimaksimeja. Menossa vasta toinen kausi tämäntyylistä voimaharjoittelua ns. olympianostoilla joten hyvää oppia pitkällä tähtäimellä. Tempaus oli kyllä ihan asiallista joten analysoin että voimatasoja pitää nostaa kyykyissä kun niitä kesällä tehdään korkeammalla polvikulmalla. Kuminauhoilla vaan sitten pompituttamaan niin keskitytään lajinomaisiin punttitreeneihin oikein urakalla. Pääsee sitten myös "Gym Fail" kokonaisuuksiin YouTube:ssa, olen siis se outo hyypiö Myyrmäen Fressissä joka myös pyörii kepin kanssa. No, kaikkeen tottuu, myös ihaileviin (kummastuneisiin?) katseisiin salilla. Juuri kun sain ne totutettua Snatch Pull ja Snatch High-pull nostotekniikoihin, niin uutta sekavuutta salille vaan!




17.10. Eltsussa on ihan kiva heitellä ringissä. Paitsi silloin kun liukastelee. Mitäs tälle ringille on tapahtunut kun niin epävarmaksi on mennyt? Jäätyikö tämä rinki jo? Tjaa, olisikohan vika sittenkin painopisteessä joka haahuilee sinne tänne pyörähdysten aikana? No onneksi on muita rinkejä lähialueilla ja saapahan mentyä Espoonlahteen tekemään erilaisia koordinaatiotreenejä. Siinä onkin tekemistä, ennätysheitoista on aika paljon koordinaatio tullut heikommaksi. Kovaa treeniä vaan, sillä se poistuu millä se on tullutkin, eikös juu?


 

Eli aina ei mene putkeen. Korostin tarkoituksella negatiivisia aspekteja noiden tapahtumien yhteydessä - mikä on oman filosofiani vastaista. Oli niitä heikkoja hetkiä lisääkin, esim. kun kesäkuun Jyväskylän SM-kisat siirtyivät syyskuulle - käänsin tämän kirjaimellisesti voitoksi pitämällä minileirin silloin upeissa olosuhteissa (teki hyvää!). Toisena mainitsemisen arvoisena oli Liikuntamyllyn hallin 1. koronasulkuaika joka ajoi porsaan ulos laitumelle 20.03. eli aikaisemmin kuin oli tarkoitus.


Olen aina kokenut olevani henkisesti vahva. Tämän osoitti myös tiukka taistelu Jyväskylässä, jolloin taistelin itseni korkeimmalle palkintopallille kun rinki ei toiminut tuloksen tekemiseen. Puntin ja heittojen lisäksi olenkin taustalla tehnyt - ja teen - työtä sen eteen että saa tulokset revittyä ulos kropasta vaikka olisikin vaikeaa. Oikeastaan tavoitteeni onkin pitää olon henkisesti vahvana jotta se ei olisi se rajoittava tekijä. Hyvin on mennyt ja menee sillä saralla!


Jatketaan siis tiukasti kohti tavoitteitamme, ihan sama mitä eteen haasteena isketään. On niitä ennenkin isoja esteitä selvitetty. Teen sitä mitä pystyn, enkä jää voivottelemaan siitä mitä jäi tekemättä. Tästä hyvin esimerkkinä pääkaupunkiseudulla tutun voimavalmentajan kirjoitus Lihastohtorin blogissa, selaa läpi jos mietit mitä ihmettä kotona voisikaan tehdä - ja miten ajatella tässä tilanteessa: https://lihastohtori.wordpress.com/2020/04/04/ilmankuntosalia/



Seuraavat viikot menevät nyt tekniikan työstämisessä, koordinaatiota, koordinaatioita, koordinaatiota - kiitos Coach Petri jo tähän liittyvistä vihjeistä! Sen lisäksi fokuksena on lajivoiman parissa puuhastelu. Yleisvoiman tasoissa olen kohtuullisen hyvällä tasolla joten ei niitä tarvitse repiä ylemmäs ihan vielä!







17 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page