top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

Tilastot vk 41-47 + Analyysit vk 45-47



Tästä se kausi 2020-2021 siis lähti käyntiin. Viikolla 41, eksaktisti perjantaina 09.10., oli allekirjoittaneella virallisesti uuden alku. Takana oli epämääräinen 3 viikon ylimenokausi jolloin testasin myös parissa kisassa tulostasoa vaikka muuta treenaamista ei ollut päällä.


Uusi kausi alkoi erittäin positiivisilla fiiliksillä mm. testitulosten paranemisen myötä - olimme myös jopa ylihilpeissä tunnelmissa treeniporukassakin. Joulukuussa sitten taas: "Tervetuloa Pajulahteen! Tässä on Tomi!". Kertauksena ihan tännekin Pajulahden meininki:

  1. Perjantain testituloksia - https://www.facebook.com/esa.katajainen/posts/10158886735972764

  2. Lauantain 10kg moukarin korkkaus - https://www.facebook.com/694497763/videos/10158888590887764/

  3. Lauantain hauskuutuksia (ei välttämättä näy kaikille, löytyy aina minun FB-seinältäni mutta en osannut kopioida omaa postauksen linkkiä tähän...) - https://www.facebook.com/satu.lehtonen1/posts/10158033971279541


Viikot 41-44 menivätkin totuttelemisella treenaamiseen. Voimatreenit olivat kestovoimaa (pidempiä sarjoja), lepopäiviä runsaammin ja heittomäärät vielä aisoissa. Olihan siellä tietysti suuremmassa määrin koordinaatioharjoitteita ja löytyihän sieltä punteissakin myös jonkin verran erikoisliikkeitä.


Verrattuna vuoteen 2019 on selkeää mihin harjoituskausi on suuntautumassa. Määrät kasvavat, joten tiukassa tarkkailussa on miten se näkyy jaksamisessa.


 

Viikosta 45 alkaen onkin sitten jotain järkevämpää analysoitavaa. Peruskuntokausi syklillä 3:1 lähti käyntiin, perusvoima alkoi ja heittojen määrää nostin merkittävästi.


Vko 45: Perusvoimana tein pyramidia 10-8-6-8-10. Tuo oli uusi pyramidin muoto minulle. Suomeksi tein tavoitteilla: 10 x 70% + 8 x 72.5% + 6 x 77.5% + 8 x 72.5% + 10 x 70%. Snatch High-Pull, Snatch Pull ja Penkkipunnerrus ainakin pystyin viemään läpi, jaettuna 2 eri treenikertaan. Etukyykyssä ja ylätaljassa (selkä) oli haasteita saada homma toimimaan joten säädin sen kanssa laskennallista maksimia. Hammerobics - konseptia kokeilin kanssa (ns. "Gym Fails" kamaa) eli kuminauhapuntteja, juurikin etukyykyn kanssa. Kiitos Petrille ja Murofushille tuosta kiinnostavasta innovaatiosta. Core kuntoon kesäksi 2021 on siis alkanut sitäkin kautta! Vielä ei jaksanut oikein tehdä tukiliikkeitä puntin kanssa.


Vko 46: Rääkitys ja oman henkisen kantin testaaminen alkoi kunnolla tällä viikolla. Perusvoima jatkui, pyramidi 10-8-6-4-6-8-10 (aika pitkä, eikös?) oli kokeilussa. Damn. Tein vielä 3 punttia tällä viikolla. Tavoitteet tässä olivat: 10 x 70% + 8 x 72.5% + 6 x 77.5% + 4 x 82.5% + 6 x 77.5% + 8 x 72.5% + 10 x 70%. Etukyykky ei toiminut, vaikka olin laskenut laskennallisia maksimejakin. Tempaus (Pull + High-Pull) toimivat tosi hyvin. Mukana oli myös SSB-kyykkyä ja ylätaljaa. Snatch Pull maksimitasoja haen toki vielä, oletuksena minulla ollut +10% tempauksen maksimiin joka on osoittautumassa liian pieneksi. Pitkä pyramidi kyllä vähän jumitti alaselkää joten ihan hyvä ettei urotekoihin ryhtynyt liian aikaisin. Yllättäen alkoi treenissä riittää jaksamista myös tukiliikkeille, mm. vatsoja lisäsin merkittävästi ja kokeilin myös Murofushin sidestepiäkin (jälleen kerran vinkki Petriltä!). Pe 13.11. saavutin myös 100. kenttätreenin/kisan vuodelle 2020. Siitä voisikin lisää analysoida mutta ei nyt tässä!


Vko 47: Aloin perusvoimassa siirtyä vähitellen kohti lyhyempiä suorituksia, eli vuorossa oli 8-6-4-6-8. Osin syynä oli alaselän tarkkailu, osin myös se fakta että voiman ja "powerin" kehitys toimii paremmin lyhyemmillä suorituksilla. Näin minulle on isot pojat kertoneet, ja minähän uskon. Viime treenivuosi kyllä näytti sen että leireillä suositeltu pyramidi on varsin tehokas perustan rakentamisessa. 2 punttikerralla vein viikon läpi ja nyt lähti jo tuntumaan oikeinkin mukavalta treenivasteelta. Kokeilin Snatch High-Pullia myös n. 15cm lähtökorokkeilta, tuntui asialliselta. Taidan muuten lisätä SSB-kyykyn määrää ja antaa etukyykyn kiivetä rauhassa parhaisiin maksimeihin parin kuukauden aikana. Snatch Pullissa taas nostin maksimitasoja jo...


Tsekkasin myös 2019 datoja ja siellä aloitin pyramidit vasta joulunalusviikolla. Kiinnostavaa nähdä miten tämä nyt vaikuttaa tuleviin treenisykleihin. Siitäkin lisää myöhemmin...

 

En yllä puhunut paljon varsinaisesta heittämisestä. Olihan sitä. Määrät olivat oikein kiitettäviä ja selkeä määrännosto onkin (taas?) tapahtunut. Lupasin myös aiemmin tilastopornoa ja sitähän saatte! Heittomäärät filtteröitynä implementin eli moukarin painon ja suoritettujen pyörähdysten mukaan, sil vu plee.

Ei suurempaa analyysiä heittoviikoista 45 - 47, vain se toteamus että luulen että veri vetää taas vähän 10kg implementin heittoihin joita noissa tosi vähän. Muuten olen suhteellisen tyytyväinen että olen päässyt heittelemään raskaammilla välineillä näin peruskuntokauden aikaan. Isot pojat ovat kertoneet että tässä vaiheessa näin kannattaa tehdä, ja minähän uskon!


Aika paljon heitoissa heikkoutena on nyt hartialinjan ja pään ennakointi, sekä tietynlainen epävakaus joka tulee liian passiivisesta oikeasta jalasta. Näitä on lähdetty jo työstämään ja tuloksiakin alkaa näkymään!







42 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page