top of page
Search
  • Writer's pictureEsa Katajainen

Stop the press - ennätyksiä - ja kesää on vielä jäljellä!


Pysäytämme lähetyksen raportoidaksemme juuri tapahtuneesta merkittävästä tapahtumasta! Länsi-Savo raportoi kisaturisteista Mikkelissä. Ei kun tarkoitukseni oli siis puhua kilpailijoista jotka todistettavasti eivät käyttäneet hotellissaan portaita vaan kunnon urheilijoina säästelivät itseään aikuisurheilijoiden SM-kisoihin käyttämällä hissiä. Petrin kanssa pääsimme siis ihan lehteen! Paparazzeja ei vaan voi välttää kun on kuuluisa. Huhhuh. Elämäni on muuttunut. Olihan siitä vasta reilut 30 vuotta kun viimeksi Mikkelissä olikin kisattu, eli nuorten SM-kisoissa Laten kanssa 1989. Nyt sentään tuli mitali (sori Late, olin silloin se heikompi linkki...) ja lehdistö stalkkaamassa hotellilla.


Kiitokset Liv Karlström, jonka tarkkaavaisuudella sain kopion lehdestä!


Koko kesä onkin siis ollut yhtä juhlaa ja salamavalojen vilkettä! Edellisessä blogipostauksessa ( https://ekatajai3.wixsite.com/50at50/post/mik%C3%A4-on-hyv%C3%A4-mik%C3%A4-riitt%C3%A4%C3%A4 ) tartuin lyhyesti asioiden riittävyyteen eli mikä oikein riittäisi? Ennätyksiä? Mestaruuksia? Murskaavia tuloksia? No, ainakin eka näistä on täyttynyt, ja kaksikin kertaa. Jotkut voisivat sanoa että good for you tms mutta ihan vika on se mikä vielä mieltä painaa. Eli tyytyväisyyttä en ole vielä tämän kesän osalta saavuttanut!


 

Tuloskunnon päätavoite olikin juuri SM-kisaviikolla. Onnistuin mutta suoraan sanottuna väärässä lajissa! Damn! No, olen kyllä iloinen että painonheitossa mittautin raivolla uudet ennätysluvut 12,50m ja nappasin sillä M45 sarjassa hopeista metallia kaulaan riippumaan. Lienen suurien kilpailujen mies, koska edellinen ennätys oli myös SM-kisoista eli vuoden 2020 kisoista (11,99m). Päälaji moukari ei toiminut, teknisesti kolmas pyörähdys ei toimi kovinkaan hyvin ja kahdella pyörähdyksellä olen aivan liian lähellä suhteellisesti sitä. Kiitos erityisesti treenikaverit Dorian ja Petri oivasta avustuksesta jolla on päästy parantamaan tekniikkaa. Sitä työtä jatketaan jotta tuloskunto taas napsahtaa sille todelliselle tasolle. Tekniikka on silti parempi monen sivustakatsojan mielestä siitäkin huolimatta ja tietyt osaheitot esim. eri painoisilla välineillä ovat antaneet ennätyslukemia. Viime kisojen heitoista olenkin huomannut etten oikein saa ns "dravia" päälle kuin vasta parilla vikalla heittokierroksella ja silloinkin tuntuu että reserviin jää ihan älyttömästi voimaa/vetoa joka ei siirry välineeseen.


Kausi jatkuu suunnitelmallisesti 12.09. asti, jolloin porojen keskellä eksoottisessa (?!??!) Rovaniemessä haastan SuMo ry:n muita jäseniä kisaan ( https://suomenmoukarinheittajat.com/ ). Odotan tiukkaa kisaa Aaron Kankaan, Tuomas Seppäsen, Fredrik Fröbergin ( https://moukarifroberg.blogspot.com/ ) ja Jussi Syväniemen kanssa. Lähden paineettomana kisaamaan heittoviisiottelun merkeissä, ja muut vain tärisevät kun saavun paikalle. En usko että yhdistyksen illanvietto lauantai-illalla vaikuttaa tärinän syntymiseen kuitenkaan millään tavalla...

 

Heittoviisiottelu onkin erinomaisen hauskaa vaihtelua. Pikkaisen olen sitä mieltä että esim. keihäänheiton pisteytys on hieman vääristynyt ja varsinkin Suomessa on yleensä niin hyviä heittäjiä että moukarin ja painon tuloksilla ei ole paljon mitään virkaa. Kävin siitäkin huolimatta silti nappaamassa Nastolasta heitto-ottelun M45 SM-pronssin. Tämä ei kerro omasta hyvyydestäni vaan kilpailijoiden vähyydestä sekä yleisestä tulostasosta. Innostakaa porukkaa mukaan! Sinne mahtuu ihan vain kokeilemaan, vaikka yllättäen niinkin "vähän" kuin viisi (5) lajiakin iskee jalat pehmeiksi - ottelulla voi itsensä haastaa erinomaisesti! Se kesän toinen ennätys tulikin juuri tuossa ottelussa. Kiitos Vesa Merinen kuulan ja kiekon treenisessiosta jossa sain pari teknistä asiaa klikkaamaan (juu - niinkin vähällä!). Muut kuin ne omat lajit suoritin "verkkarimeiningillä" ilman odotuksia tuloksista eli kuula + kiekko + keihäs olivat tuloksiltaan suhteessa parhaat ottelussani. Absoluuttisia ennätyksiä eivät nekään olleet mutta hei tässä ollaankin kohta 48 vuotias ja jos ei treenaa lajeja niin eivät niiden ennätystulokset ainakaan itsestään parane... (no ehkä voi kyllä voimanlisäyksellä parantua ainakin omalla tulostasollani)



Heitto-ottelun ennätyspisteet kirjataan nyt 2 710 (edellisvuonna 2 462). Oletan kyllä että Rovaniemellä tulee uudet ottelun ennätysluvut - noista on näet aika helppo parantaa. Vesan tekniset vinkit ovat myös vielä mielessä ja erityisesti kiekossa oletan että ennätyskin on rikottavissa. Bet you on it!

 

Aiemmin blogissani myös puhuin vaivoista mm. vasemmassa polvessa ja alaselässä. Vähitellen niiden merkitys vaikuttaa pienenevän eivätkä ne ole niin pahasti tekemistä haittaamassa. Kyykyn pariin salilla palannen kyllä vasta ylimenokauden jälkeen ihan varmuuden vuoksi. Vika kyykkytreeni onkin jo "muutaman"viikon takaa (12.07.) mutta eipäs hättäillä! Pikkaisen kovennusta salitreenissä on kyllä pakko nyt tehdä, koska on jo niin pitkään kevennetty treeniä. Näyttää siltä että se polku ei itselläni toimi, siis pitkällisen keventämisen polku. Hakusessa onkin se kikka miten saa voimaa niin että se ei jumita heittämisen terävyyttä ja jouhevuutta - ja että voimaa voisi tehdä piristävästi myös keskellä kilpailukautta.


Oletan että mm. suurempi määrä hyppelyjä (niitä pystyisi tekemään mm. uima-altaassa) ja kuntopallon heittoja (niitä on ollut suhteessa aika vähän!) yhdessä kovemman puntin kanssa voisi olla se joka minulla toimii. Kokeillaan. Josko se saisi tuotua tulospiikin seuraaviin kisoihin... Eltsu 06.09. ja Rovaniemi 12.09. ainakin löytyy omasta kalenterista. Harkinnassa on myös Jalasjärven heittoviisiottelu 04.09. Nähdään kisoissa!


PS. Tänään kaivoin treeneissä 9kg moukarin naftaliinista. Olipa kiva hieman ravistella kroppaa. Sitten lepoa koneeseen ja kohti torstaista punttitreeniä!


50 views0 comments

Recent Posts

See All

Uusi blogialusta

PERKELE! Palveluntarjoajasta johtuen jouduin siirtymään pois tältä alustalta. Ei hätää - tarina jatkuu osoittessa...

Bình luận


Post: Blog2_Post
bottom of page